![Gratin de christophine au vivaneau Gratin de christophine au vivaneau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f86879ee-8e27-4387-a63f-d06bfeebf40e/Derivates/527a3486-0086-4760-844b-6e6560f58e72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 3 christophines, coupées en deux
- 400 g de filets de vivaneau rouge, coupés en morceaux
- 10 g de beurre doux
- 15 g de farine de blé
- 150 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g de fromage, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340 kJ / 320 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce chien
10 min
Pain au beurre
1h 30 min
Chocolat martiniquais
20 min
Glace au coco
4h
Acras de morue
24 Std.
Féroce d'avocat
30min
Croquettes de morue, sauce chien
24 Std.
Tourment d'amour
2h
Tourment d'amour à la goyave
1 godz. 15 min
Acras de morue
13 Std.
Glace coco et citron vert
12h 15 min
Parmentier de banane plantain au chorizo
1h 25 min