
Urządzenia i Akcesoria
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
200 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ramekinów
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ramekinów
-
150 g twarogu wędzonego, podzielonego na kawałki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
6 jajek
-
150 - 200 g cukru
-
100 g mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
554.9 kcal /
2323.2 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
34.4 g
Węglowodany
50.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Sód
65.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Karmelowe fondant
15 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Karmelowe toffi
2 godz.
Mini ciasta waniliowe z dżemem malinowym z Varomy
1 godz.
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1 godz. 50 min