
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Krem
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
40 g cukru
-
250 g jagód, świeżych
-
5 łyżek migdałów, w płatkach (ok. 50 g), do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcji
Kalorie
366 kcal /
1535 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska