Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami

Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami

3.3 101 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • jajko
    1
  • cukru
    20 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
Krem
  • śmietany, 36% tłuszczu
    250 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    25 g
  • żółtka
    2
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • cukru
    40 g
  • jagód, świeżych
    250 g
  • migdałów, w płatkach (ok. 50 g), do dekoracji
    5 łyżek

Wartości odżywcze na 1 porcji

Kalorie 366 kcal / 1535 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...