
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu200 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
jajko1
-
cukru20 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Krem
-
śmietany, 36% tłuszczu250 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego25 g
-
żółtka2
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
cukru40 g
-
jagód, świeżych250 g
-
migdałów, w płatkach (ok. 50 g), do dekoracji5 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcji
Kalorie
366 kcal /
1535 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska