Urządzenia i Akcesoria
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Krem
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
40 g cukru
-
250 g jagód, świeżych
-
5 łyżek migdałów, w płatkach (ok. 50 g), do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcji
Białko
6 g
Kalorie
1535 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Szarlotka w kokilkach
1 godz.
Tarta z winogronami i galaretką
5 godz. 40 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta jabłkowa
1 godz.