
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem z białej czekolady
- 90 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Ciasto czekoladowe
- 110 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 65 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 3 jajka
- 65 g cukru
- 1 szczypta chili, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2914.5 kJ / 696.6 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 49.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 81.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
3 godz. 15 min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Karmelowe fondant
15 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Mini desery cytrynowe
30 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Czekoladowe słoiczki
40 min