![Boeuf carotte Boeuf carotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/233BCFC4-9B75-4717-8CB5-A9282EE55450/Derivates/CE968DC3-0449-464F-962E-A6DFAD5C0502.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g de beurre doux
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 450 g de viande de bœuf, coupée en morceaux (paleron, jarret, queue, joue)
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni
- 400 g de carottes, coupées en rondelles
- 2 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1998 kJ / 473 kcal
- Białko
- 70.5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf bourguignon
12h
Pot-au-feu
1h 40min
Poulet basquaise
50 min
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1 Std.
Blanquette de veau
1 Std.
Bœuf bourguignon
1 Std. 25 Min
Lapin marengo
1 Std.
Bœuf carottes
2 Std.
Cuisse de dinde à la moutarde
1 Std.
Poulet de la "Mère Blanc"
1 Std. 15 Min