![Sauté de veau aux olives Sauté de veau aux olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6A6E3593-34CE-4213-BEEC-DF77DB21BEC9/Derivates/e84fa016-93c3-4b57-848c-ed29b7e4eba8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 70 g de concentré de tomate
- 60 g de vin rosé
- 1 feuille de laurier
- 2 branches de thym frais
- 1 c. à café de sel
- 800 g de veau, détaillé en dés (3-4 cm)
- 500 g d'eau
- 200 g de champignons frais, émincés
- 150 g d'olives vertes dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2038.3 kJ / 485.5 kcal
- Białko
- 61.3 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1075.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veau mijoté aux épices, purée de carotte
1h 20min
Poulet basquaise
50 Min
Légumes farcis au bœuf
1h 15 min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1 Std. 5 Min
Veau aux champignons, moutarde et tagliatelle
35 min
Daube d'agneau aux artichauts
1 Std.
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1h 30min
La daube niçoise
13 Std. 20 Min
Navarin d'agneau printanier
1h 25min
Veau aux olives
1 Std.
Veau à la crème et aux morilles
40 min