Ozory w sosie chrzanowym na zimno

Ozory w sosie chrzanowym na zimno

4.1 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

Ozory
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • ozorów wieprzowych (3 szt.), namoczonych i oczyszczonych (patrz wskazówka)
    450 - 480 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zalania ozorów
    1700 g
Sos chrzanowy
  • majonezu
    120 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    120 g
    120 g jogurtu typu greckiego
  • chrzanu, tartego
    30 - 35 g
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 303.5 kcal / 1270.7 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 3.9 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...