
Urządzenia i Akcesoria
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Ozory
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ozorów wieprzowych (3 szt.), namoczonych i oczyszczonych (patrz wskazówka)450 - 480 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zalania ozorów1700 g
Sos chrzanowy
-
majonezu120 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu120 g
-
chrzanu, tartego30 - 35 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303.5 kcal /
1270.7 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
3.9 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska