Ozory w sosie chrzanowym na zimno
TM6 TM5

Ozory w sosie chrzanowym na zimno

4.1 (33 oceny)

Składniki

Ozory

  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 450 - 480 g ozorów wieprzowych (3 szt.), namoczonych i oczyszczonych (patrz wskazówka)
  • 1700 g wody, plus dodatkowa ilość do zalania ozorów

Sos chrzanowy

  • 120 g majonezu
  • 120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    lub 120 g jogurtu typu greckiego
  • 30 - 35 g chrzanu, tartego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1270.7 kJ / 303.5 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy