
Urządzenia i Akcesoria
Pielmieni
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Farsz
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 g mięsa wieprzowego np. z łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
150 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
60 g wody
-
1 żółtko
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
240 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
-
20 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
biały ocet winny do skropienia pielmieni
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia pielmieni
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
677.6 kcal /
2837 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
27.3 g
Węglowodany
78.9 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 godz. 50 min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
2 godz. 5 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Makaron bezjajeczny
1 godz. 35 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min