Pielmieni

Pielmieni

4.7 220 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Farsz
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 250 g mięsa wieprzowego np. z łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 150 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 60 g wody
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 240 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 20 g oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
  • biały ocet winny do skropienia pielmieni
  • pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia pielmieni
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 677.6 kcal / 2837 kJ
Białko 31.3 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 78.9 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...