Urządzenia i Akcesoria
Moczka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
300 g pierniczków, bez polewy i nadzienia, pokrojonych na kawałki300 g piernika czerstwego, bez polewy i nadzienia, pokrojonego na kawałki
-
500 g piwa ciemnego, bezalkoholowego, np. Karmi®
-
50 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
50 g moreli suszonych, bez pestek bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
50 g jabłek, suszonych, w krążkach pokrojonych na kawałki
-
50 g rodzynek
-
50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
400 - 450 g wody
-
50 - 70 g miodu
-
20 - 30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.3 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1884.6 kJ /
450.1 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Moczka wegańska
45 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Deser makowy
26 godz. 45 min
Wodzionka
25 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Likier marcepanowy
15 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Likier jajeczny
15 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min