
Urządzenia i Akcesoria
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Farsz mięsno-grzybowy
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g masła
-
200 g grzybów, świeżych np. podgrzybków, pokrojonych na kawałki
-
200 g wątróbek drobiowych bez żył i błonek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 - 150 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
-
1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Pieczona kaczka
-
1 tuszka z kaczki (ok. 2-2,2 kg), bez szyi i podrobów
-
2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
-
woda zimna, do namoczenia kaczki
-
1 łyżka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżka majeranku, suszonego
-
1 czubata łyżka estragonu, suszonego
-
2 - 3 łyżki masła roztopionego, do posmarowania kaczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1524 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Rolada z boczku i schabu
11 godz. 40 min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Kurczak faszerowany ryżem
2 godz. 50 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min