Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym

Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym

4.6 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Farsz mięsno-grzybowy
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    15 g
  • grzybów, świeżych np. podgrzybków, pokrojonych na kawałki
    200 g
    200 g grzybów, mrożonych, np. podgrzybków, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych na kawałki
  • wątróbek drobiowych bez żył i błonek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    200 g
  • mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    100 - 150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
Pieczona kaczka
  • tuszka z kaczki (ok. 2-2,2 kg), bez szyi i podrobów
    1
  • soli morskiej, gruboziarnistej
    2 łyżki
  • woda zimna, do namoczenia kaczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżka
  • majeranku, suszonego
    1 czubata łyżka
  • estragonu, suszonego
    1 czubata łyżka
  • masła roztopionego, do posmarowania kaczki
    2 - 3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364 kcal / 1524 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...