Urządzenia i Akcesoria
Houmous
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions
Składniki
La veille
-
250 g de pois chiches blancs secs et un grand volume d'eau froide
Le jour même
-
500 g d'eau
-
1 c. à café de sel
-
2 c. à café de cumin en poudre
-
3 c. à soupe de tahini maison (voir "Conseil(s)")
-
le jus de 2 citrons jaunes
-
20 g de yaourt nature (opcjonalnie) (1-2 c. à soupe)
-
1 gousse d'ail
-
20 g d'huile d'olive
-
½ c. à café de paprika en poudre
-
1 bouquet de coriandre fraîche équeuté
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
340.2 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1040.3 kJ /
250.2 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Escapade au Liban
11 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Houmous
10 min
Houmous classique ou à la betterave
10 min
Tahiné maison
25 min
Falafels
24 godz.
Caviar d'aubergines
1 godz. 5 min
Houmous au citron
5 min
Houmous
13 godz. 10 min
Houmous
10 godz. 40 min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1 godz. 30 min
Falafels
24 godz.
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Falafels au four
40 min