
Urządzenia i Akcesoria
Houmous
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions
Składniki
La veille
-
de pois chiches blancs secs et un grand volume d'eau froide250 g
Le jour même
-
d'eau500 g
-
de sel1 c. à café
-
de cumin en poudre2 c. à café
-
de tahini maison (voir "Conseil(s)")3 c. à soupe
-
le jus de 2 citrons jaunes
-
de yaourt nature (opcjonalnie) (1-2 c. à soupe)20 g
-
gousse d'ail1
-
d'huile d'olive20 g
-
de paprika en poudre½ c. à café
-
de coriandre fraîche équeuté1 bouquet
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
250.2 kcal /
1040.3 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
340.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Escapade au Liban
11 Przepisów
Francja
Francja