Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 30 g de parmesan, coupé en dés
- 35 g de pignons de pin
- 50 g de feuilles de basilic frais
- 100 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 241 kJ / 58 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pesto
5 min
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Pesto au basilic
10 min
Pesto tomates séchées, noix de cajou et parmesan
15min
Focaccia au thym et huile d'olive
1 godz. 55 min
Pissaladière
2h 10min
Tapenade
10 min
Guacamole
25 Min
Gaspacho
12h
Pesto de roquette, pistache et safran
15min
Pesto d'épinards, pignons et feta
15min
Pesto au basilic XXL
15min