
Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
620 g
Składniki
-
200 g ziaren orkiszu
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
1 łyżeczka czosnku suszonego, w płatkach
-
45 - 50 g pomidorów, suszonych (nie z zalewy)
-
250 g mąki pszennej chlebowej
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 czubata łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 czubata łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
50 g pestek dyni
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
370.2 kcal /
1549.1 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
64.9 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
400.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE MĄKI
16 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 godz. 10 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb wiejski
2 godz.