Babka ziemniaczana ze śledziem

Babka ziemniaczana ze śledziem

3.3 19 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 porcji

Składniki

  • 200 g fileta ze śledzia, solonego, à la Matjas opłukanego (patrz wskazówka)
  • 4 jajka
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • bułka tarta ilość do obsypania formy
  • 1000 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych w mundurkach, obranych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 25 - 30 g chrzanu tartego, śmietankowego
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w poprzek w 1 cm plastry

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185.8 kcal / 778.1 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 1334.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...