蔥油雞
TM6

蔥油雞

4.2 (19 ocen)

Składniki

雞肉

  • 250 克 去骨雞腿排
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 5 克 薑 ,切片
  • 10 克 蔥 ,切段(約3公分)
  • 5 克 蒜頭 ,略拍扁
  • 1950 克 水

蔥油

  • 5 克 薑 ,切片
  • 40 克 油
  • 80 克 蔥 ,切蔥花
  • ¼ - ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 整份食譜
Kalorie
3276.9 kJ / 784 kcal
Białko
47.9 g
Węglowodany
7.9 g
Tłuszcz
62 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Błonnik
2.5 g
Sód
662.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy