Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stems, cut in pieces
- 10 leaves fresh Thai basil
- 1 fresh green chilli
- 1 fresh red chilli, deseeded
- 4 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 240 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 2 stalks fresh lemon grass, outer tough layers discarded, squashed and bruised
-
800
g chicken stock
lub 800 g vegetable stock - 50 g fish sauce
-
100
g oyster mushrooms, fresh, halved
lub 100 g shiitake mushrooms, fresh, halved - 250 g large raw prawns, peeled
- 30 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min
Spring Green Broth with Lamb Meatballs
45 Min
Seafood Rice
1h 15min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1h 15min
Seafood Laksa
25 Min
Fish Stew
45 Min
Thai Steamed Salmon Parcels
45 Min
Seafood Korma
40 min
Prawn And Chicken Laksa
40 min