Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1000 g water
- 1 tsp oil
- 1 tsp fine sea salt
- 80 g dried pasta (e.g. spaghetti)
Sauce
- 3 shallots, halved
- 10 g unsalted butter
- 60 g crème fraîche
-
100
g prawns, raw, peeled, deveined
lub 100 g shrimp, small, peeled - 1 tsp dried green peppercorns
- 1 tsp lemon juice
- 1 - 2 pinches fine sea salt
- 1 tsp grated lemon zest
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2688 kJ / 643 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Saffron Chicken Penne
30 min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Lamb Stew
50min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Seafood Rice
1h 15min
Sporki Makaruli (Dirty Macaroni)
2h 15 min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min
Beef and Ale Stew
2h 20min
Chicken chorizo and chickpea stew
40 Min
Bacon-wrapped Turkey Leg with Potatoes
1h 40 min