Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 150 g strong wholemeal bread flour
- 1 tsp fine sea salt
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 15 g honey (optional)
- 20 g walnut oil, plus extra for greasing
- 200 g water
- 120 g walnut halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 698 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Milk Bread
2hod. 20min
Sourdough-style Loaf
122h 45min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6sa 40 dk
Irish Stout and Walnut Bread
2 Std. 50 Min
Crusty Spelt Bread
2hod. 20min
Turmeric and Onion Bread
2sa 45 dk
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min
Olive Bread Rolls
2 Std.
Classic Wholemeal
2h 40min