Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paté
- 5 - 10 g fresh horseradish, peeled
- 125 g cream cheese
- 100 g crème fraîche
- 360 g smoked mackerel fillets, skinned and checked for bones
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- lemon juice, to taste
Topping
- 150 g unsalted butter, diced
- 15 g horseradish relish, hot
- 2 Tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3032 kJ / 734 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30 min
Celeriac and Apple Soup
55min
Rhubarb Fool
1h 10min
Bread Sauce
1h 25min
Broccoli and stilton soup
30 min
Rhubarb Crumble
55min
Brandy Butter
10min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Watercress Soup
25min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25min
Lemon Posset
2h 40min
Spiced Red Cabbage
1h 10min