Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkelkörner
- 1650 g Wasser
- 10 g Honig, flüssig
- 450 g Roggenmehl Type 1150
- 200 g Dinkelmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Sauerteig-Extrakt (z.B. von Alnatura)
- 1 Pck. Trockenhefe
- 3 TL Salz (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 680 kJ / 162 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Bauernbrot
2h 20min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dunkles Landbrot
3h
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Skandinavisches Roggenbrot
27hod.