Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Körner-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
24 Scheiben
Składniki
-
Mandeln50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Kürbiskerne50 g
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen270 g
-
Butter zum Einfetten
-
Dinkelmehl Type 630500 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz1 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
463 kJ /
110 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Sportler-Brot
3 Std. 50 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 Std. 10 Min
Dinkel-Möhren-Brot
1 Std. 40 Min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 Std. 30 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min