Chicken liver pâté

Chicken liver pâté

3.9 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
7 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • brown onion
    ½
  • butter plus extra, melted, for covering
    40 g
  • chicken livers washed
    500 g
  • tomato paste
    30 g
  • brandy
    30 g
  • salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    1 sprig
  • dried bay leaf
    1
  • pouring (whipping) cream
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 168.1 kcal / 706.1 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 1.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 93.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...