Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- ½ brown onion
- 40 g butter, plus extra, melted, for covering
- 500 g chicken livers, washed
- 30 g tomato paste
- 30 g brandy
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 dried bay leaf
- 2 tbsp pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 706.1 kJ / 168.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 93.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1h 30min
Pâtè with Riesling
3 Std.
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Wasabi mayonnaise
10min
Mayonnaise
5min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Parsnip and bean mash
25min
Brandy Chicken Liver Pâté
3 Std. 25 Min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Creamed spinach
15min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min