Chicken liver pâté
TM6 TM5

Chicken liver pâté

3.9 (49 ocen)

Składniki

  • 1 garlic clove
  • ½ brown onion
  • 40 g butter, plus extra, melted, for covering
  • 500 g chicken livers, washed
  • 30 g tomato paste
  • 30 g brandy
  • 1 pinch salt, to taste
  • 1 pinch ground black pepper, to taste
  • 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 1 dried bay leaf
  • 2 tbsp pouring (whipping) cream

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
706.1 kJ / 168.1 kcal
Białko
12.6 g
Węglowodany
1.3 g
Tłuszcz
12.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
0.6 g
Sód
93.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy