Urządzenia i Akcesoria
Chicken liver pâté
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
7 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
brown onion½
-
butter plus extra, melted, for covering40 g
-
chicken livers washed500 g
-
tomato paste30 g
-
brandy30 g
-
salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
fresh flat-leaf parsley leaves only1 sprig
-
dried bay leaf1
-
pouring (whipping) cream2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
93.4 mg
Białko
12.6 g
Kalorie
706.1 kJ /
168.1 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Liver cake
1 godz. 50 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 godz. 35 min
Tomato ketchup
1 godz. 25 min
Mayonnaise
5 min
Mushroom pâté
1 godz. 15 min
Steak and kidney pudding
3 godz. 45 min
Pâtè with Riesling
3 godz.
Gin and tonic sorbet with cucumber
12 godz.
Chicken Liver Pate
25 min
Brandy Chicken Liver Pâté
3 godz. 25 min