Risotto funghi e spinaci

Risotto funghi e spinaci

4.6 281 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 730 g di acqua
  • 300 g di funghi champignon freschi in quarti
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di scalogno a pezzi
  • 10 g di burro a pezzi
  • 100 g di spinaci baby freschi
  • 320 g di riso Carnaroli (tipo Carnaroli, cottura 17-18 min.)
  • 60 g di vino bianco
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 20 g di burro a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1010 mg
Białko 14 g
Kalorie 1982 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 17 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...