Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 730 g di acqua
- 300 g di funghi champignon freschi, in quarti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di scalogno, a pezzi
- 10 g di burro, a pezzi
- 100 g di spinaci baby freschi
- 320 g di riso Carnaroli (tipo Carnaroli, cottura 17-18 min.)
- 60 g di vino bianco
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l),
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - ½ - 1 cucchiaino di sale
- 20 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 1010 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 min
Risotto spinaci e piselli
35 Min
Risotto spinaci e gamberetti
30 min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35 Min
Risotto ai funghi
35 Min
Risotto funghi e salsiccia
55 Min
Riso basmati, fave e piselli (TM6)
40 Min
Pappardelle invernali zucca e funghi
45 Min
Risotto ai funghi
30 min
Risotto ai funghi porcini
35 Min
Scacciata con salsiccia e patate
3h 15min
Risotto funghi e scamorza
45 Min