Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for frying
- 675 g stewing steak, cut in pieces (4 cm)
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 250 g onions, quartered
- 30 g plain flour
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp beef stock paste, homemade - 250 g water
- 250 g Guinness®
- 250 g button mushrooms, quartered
- 12 fresh oysters, shucked, with any juices
- 1 sheet puff pastry, ready-rolled, at room temperature (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2321.8 kJ / 554.9 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1088.5 mg
Alternatywne przepisy
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40min
Grated Potato Pancakes (TM5)
35min
Pasta with Pork and Beans
45 min
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14 Std. 50 Min
Welsh Cakes
35min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min
Traditional Irish Stew
2h 40min
Venison and Potato Goulash
50min
Honey Glazed Carrots
30 min
Carrot and Swede Mash
20min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 godz. 15 min