Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for frying
- 675 g stewing steak, cut in pieces (4 cm)
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 250 g onions, quartered
- 30 g plain flour
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp beef stock paste, homemade - 250 g water
- 250 g Guinness®
- 250 g button mushrooms, quartered
- 12 fresh oysters, shucked, with any juices
- 1 sheet puff pastry, ready-rolled, at room temperature (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2321.8 kJ / 554.9 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1088.5 mg
Alternatywne przepisy
NZ mustard sauce
15min
Shepherd's Pie
1h 40min
Family Chicken Galette
1h 55 min
Beef and Beer Pie
1h 40min
Cauliflower Cheese
50min
Chicken and Pear Pie
2h 40min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55 min
White Chocolate and Champagne Possets with Shortbread Stars
2 Std. 5 Min
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5min
Yorkshire Pudding
1h