Steak, Guinness® and Oyster Pie

Steak, Guinness® and Oyster Pie

4.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

  • olive oil for frying
    1 - 2 Tbsp
  • stewing steak cut in pieces (4 cm)
    675 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 2 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    250 g
  • plain flour
    30 g
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp beef stock paste, homemade
  • water
    250 g
  • Guinness®
    250 g
  • button mushrooms quartered
    250 g
  • fresh oysters shucked, with any juices
    12
  • puff pastry, ready-rolled at room temperature (see tip)
    1 sheet
  • medium egg beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 554.9 kcal / 2321.8 kJ
Białko 37.2 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 1088.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...