Roulé de speculoos au chocolat

Roulé de speculoos au chocolat

3.7 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 parts

Składniki

La crème au speculoos
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 200 g de lait
  • 2 œufs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 150 g de pâte de speculoos 'voir "Conseil(s)")
  • 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
Le biscuit
  • 6 œufs
  • 150 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café de sucre vanillé maison
  • 150 g de farine de blé
  • 20 g de cacao en poudre non sucré
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7.7 g
Kalorie 1314.3 kJ / 313.8 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 35.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...