Pizza di patate alle verdure

Pizza di patate alle verdure

4.3 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di acqua
    320 g
  • di sale
    10 g
  • di farina di grano duro
    600 g
  • di lievito di birra fresco
    15 g
    1 cucchiaino di lievito di birra disidratato
Farcitura
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    10 g
  • di peperoni gialli a pezzi (1-2 cm)
    80 g
  • di peperoni rossi a pezzi (1-2 cm)
    80 g
  • di zucchine a pezzi (1-2 cm)
    50 g
  • di melanzane a pezzi (1-2 cm)
    100 g
  • di funghi champignon affettati
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • foglie di basilico lavate ed asciugate
    4 - 6

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 452 kcal / 1891 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...