Urządzenia i Akcesoria
Marzipan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
20 portions
Składniki
-
white sugar450 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
blanched almonds (see Tips)450 g
-
glycerine (optional - see Tips)2 tsp
-
egg whites2
-
natural almond extract (see Tips)1 tsp
-
lemon juice½ tsp
-
pure icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.1 g
Kalorie
971.9 kJ /
231.4 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pavlova
6 godz.
Salted caramel sauce
40 min
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Christmas cake
196 godz. 35 min
Marzipan
10 min
Chilli and apple jelly
4 godz. 15 min
Spiced red wine pears
45 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Classic chocolate fudge
3 godz. 10 min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 godz. 30 min
Salted caramels
4 godz. 40 min