Urządzenia i Akcesoria
Marzipan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
20 portions
Składniki
-
white sugar450 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
blanched almonds (see Tips)450 g
-
glycerine (optional - see Tips)2 tsp
-
egg whites2
-
natural almond extract (see Tips)1 tsp
-
lemon juice½ tsp
-
pure icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.1 g
Kalorie
971.9 kJ /
231.4 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brandy cream
15 min
Profiteroles
2 godz.
Steamed ginger puddings
40 min
Shortbread
1 godz.
Marzipan
10 min
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Dessert dukkah
1 godz.
Poached salmon and beetroot blinis
45 min
Double ginger and pear cake
1 godz. 35 min
Tiffin slice
4 godz. 30 min