Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g tomate seco, em óleo escorrido
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g farinha integral
- 1 c. chá de sal
- 100 g azeite
- 50 g leite
Recheio
- 4 ovos
- 200 g leite
- 10 g manjericão cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 150 g requeijão esfarelado
- 50 g tomate laranja cortado em rodelas
- 70 g tomate-cereja cortado em metades
- 70 g tomate-cereja amarelo cortado em metades
- Azeite q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 481 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolo de espinafres e queijo
40 Min
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Empanada multicolor
1 Std. 15 Min
Gaspacho de cenoura
10 Min
Tarte de feta e espinafres
40 Min
Húmus de tomate e feijão-branco
5 Min
Quiches despidas
50 Min
Quiche de presunto e tomate
55min
Quiche de legumes e tomate cereja
1 Std.
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50 Min
Quiche de alho-francês e camarão
1 Std. 10 Min
Quiches de legumes sem massa
50 Min