Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 folhas de hortelã
- 60 g presunto cortado em pedaços
- 50 g cebola roxa
- 20 g azeite
- 35 g sumo de lima
- 1 pitada de pimenta
- 500 g meloa cortada em cubos
- 60 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 457.3 kJ / 109.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 375.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Azeitonas em conserva
25 Min
Salada de grão, tomate e atum com vinagreta de coentros e lima
10 Min
Lombinhos de porco com frutos silvestres
11 Std.
Salada à moda da Sicília
40min
Salada de cogumelos, bacon e espinafres
30min
Salada de maçã com nozes
5 Min
Salada de feijão e maçã
15 Min
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30min
Salada de batata-doce, romã e feta
35min
Rolo de queijo de cabra com crocante de frutos secos e bacon
10 Min
Noodles com pesto de rúcula, requeijão e presunto
40min
Patê de queijo, cogumelos e tomate
40min