Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga
- 60 g leite
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 300 g curgete cortada em lâminas
- 40 g queijo parmesão
- 4 ovos
-
200
g natas
lub 200 g natas de soja - 50 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 150 g queijo ricota
- ½ c. chá de sal
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- ½ c. chá de piripíri em flocos (opcjonalnie)
- 50 g rúcula
- Azeite q.b. p/ temperar
- Vinagre q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2379.5 kJ / 568.7 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 567.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de alho-francês, tomate e camarão
1h 30min
Tarte de legumes
1 Std. 15 Min
Tarte com base crocante de arroz
1 godz. 45 min
Tarte de alho-francês e fiambre
50min
Quiches despidas
50min
Quiche de batata e espinafres
1h
Tarte de espinafres e arroz
35min
Quiche de legumes e tomate cereja
1h
Queques de curgete e parmesão
50min
Quiche de alho-francês e camarão
1h 10min
Quiche de curgete e atum
1h 10min
Quiche de legumes com base de azeitona
55min