Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g couve branca cortada em pedaços
- 300 g cenoura cortada em pedaços
- 300 g beterraba cozida cortada em pedaços
- 350 g óleo
- 2 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de mostarda
- 20 folhas de coentros
- 5 gotas de molho inglês
- 1 limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2459.1 kJ / 587.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 339.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte com base crocante de arroz
1 godz. 45 min
Mexilhões com pepino, pimento e hortelã
Brak ocen
Patê de feijão branco e pimentos
1 godz. 10 min
Patê de cavala com agrião
5min
Salada de maçã com nozes
5min
Galette de morango
50 min
Gaspacho de cenoura
10min
Salada de frango e vinagreta de framboesa
4h 10min
Tarte de beterraba e favas
1 godz. 30 min
Húmus de amêndoa
10min
Salada de três leguminosas
35 min
Salada mediterrânica
25 min