Pasta e fagioli (Pasta and beans)

Pasta e fagioli (Pasta and beans)

3.9 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • fresh long red chilli deseeded if preferred, cut into pieces
    1
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    50 g
  • celery stalk leaves included, cut into pieces
    1
  • canned borlotti beans (2 cans), drained and rinsed (approx. 500 g after draining)
    800 g
  • ripe tomatoes cut into halves
    2
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • water
    900 g
  • small dried pasta (e.g. ditali, macaroni)
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 689.7 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 1618.1 kJ / 385.3 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...