Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 1 celery stalk, leaves included, cut into pieces
- 800 g canned borlotti beans (2 cans), drained and rinsed (approx. 500 g after draining)
- 2 ripe tomatoes, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 300 g small dried pasta (e.g. ditali, macaroni)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1618.1 kJ / 385.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 689.7 mg
Alternatywne przepisy
Tomato and lentil dahl
35min
Lentil hotpot
12hod. 45min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Penne and vegetables
35min
Asparagus risotto
40min
Mushroom risotto
30min
Rice salad
1 godz.
Minestrone
40min
Chorizo and bean winter warmer
1 godz. 30 min
Vegetable pilaf
1 godz.
Pasta primavera
1 godz.
Gnocchi
1 godz. 40 min