Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 1 celery stalk, leaves included, cut into pieces
- 800 g canned borlotti beans (2 cans), drained and rinsed (approx. 500 g after draining)
- 2 ripe tomatoes, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 300 g small dried pasta (e.g. ditali, macaroni)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1618.1 kJ / 385.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 689.7 mg
Alternatywne przepisy
Minestrone
40 min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Arroz a la Mexicana (Mexican rice)
35 Min
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Chicken velouté meal
40 min
Potato cakes
45 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Mushroom risotto
30 Min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 Min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 godz.
Semolina gnocchi with asparagus
1 godz. 15 min
Beetroot risotto
35 Min