Urządzenia i Akcesoria
Gozleme
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 portions
Składniki
Dough
-
milk200 g
-
egg1
-
extra virgin olive oil40 g
-
Greek-style natural yoghurt150 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
plain flour plus extra for dusting600 g
-
baking powder½ tsp
-
white sugar1 tsp
-
salt½ tsp
Filling
-
tasty cheese cut into cubes150 g
-
fresh mint leaves only5 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only5 sprigs
-
fresh baby spinach leaves60 g
-
extra virgin olive oil40 g
-
garlic cloves5
-
brown onion cut into quarters1
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
paprika1 tsp
-
plain flour1 tbsp
-
salt¼ tsp
-
lemon juice30 g
-
ground black pepper½ tsp
-
mince (chicken, beef or lamb)500 g
-
feta cheese crumbled250 g
-
extra virgin olive oil spray for frying
-
lemon cut into wedges, to serve1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
386.4 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
1541.2 kJ /
366.9 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naan bread
2 godz. 40 min
Mexican stack
45 min
Fresh tomato tart
40 min
Rustic beef tarts
1 godz.
Asian nachos
40 min
Wholemeal crumpets
1 godz. 40 min
Sour cream and chicken enchiladas
1 godz. 10 min
Cajun chicken schnitzel and slaw
45 min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min
Brunch bread
1 godz. 15 min
Turkish Flatbreads
2 godz. 10 min