Brown sugar kumara cake

Brown sugar kumara cake

4.9 165 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 portions

Składniki

  • butter plus extra for greasing
    150 g
  • kumara (sweet potato) , peeled and cut into pieces (3-4 cm)
    250 g
  • water
    30 g
  • white chocolate broken into pieces (3-4 cm)
    200 g
  • dark brown sugar
    300 g
  • self-raising flour
    250 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • baking powder
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 307.4 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1593.1 kJ / 379.3 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 52.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...