![Crema de acelgas con piñones (vegano y sin gluten) Crema de acelgas con piñones (vegano y sin gluten)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57402D05-3656-4DAB-997E-245AB1432F45/Derivates/09019303-08B1-4DCE-B703-CB92179B5AC0.jpg)
Wersje kompatybilne
Crema de acelgas con piñones (vegano y sin gluten)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla
- 500 g de papa, en trozos
- 200 g de agua
- 1000 g de acelga, fresca
- 1 cdita de sal
- 125 g de leche de almendras
- 50 g de piñones tostados
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 991 kJ / 236 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli con calabacita y Cuscús de naranja con pollo
50min
Puré de alubias con espinaca
30min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Crema con espinacas
25min
Crema de brócoli y manzana verde
35min
Sopa de acelgas con quinoa
1h
Crema vegana de acelgas
30min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Sopa de apio
50min
Crema de coliflor con piñones
40min
Crema de espinacas con nuez
20min
Crema de espinaca
25min