Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de garbanzos cocidos, pueden ser de lata
- 60 g de agua, donde se cocieron los garbanzos o del agua de la lata de garbanzos
- 200 g de aguacate, sólo la pulpa
- 80 g de tahini
- 1 diente de ajo
- 15 g de jugo de limón, recién exprimido
- 1 ¼ cditas de sal fina
- 20 g de aceite de oliva
- ¼ cucharadita de pimienta de cayena molida
- 60 g de zanahoria, pelada y cortada en bastones
- 60 g de pepino, pelado y cortado en bastones
-
pan árabe de comino, ver receta en sección Básicas
lub pan pita
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1272 kJ / 303 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10min
Salsa pesto
10min
Lasaña light de calabacitas
1 godz.
Pesto de espinacas y nueces
5 min
Galletas sin culpa
1 godz.
Vinagreta de mostaza y miel
5 min
Flammkuchen de linaza con salmón, champiñones y ensalada de arúgula
40min
Hummus de aguacate
10min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3h 10min
Barritas de avena y moras
30 min
Bolitas de quinoa
1 godz.
Quinoa bowl con hongos
45 min