Samosa with fresh tomato chutney

Samosa with fresh tomato chutney

4.2 20 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
24 pieces

Składniki

Samosa pastry
  • chilled water
    260 g
  • ghee
    20 g
  • plain flour plus extra for dusting
    500 g
  • salt
    ½ tsp
Samosa filling
  • water
    520 g
  • potatoes peeled and cut into small cubes (5 mm)
    100 g
  • fresh coriander leaves and stalks only
    4 sprigs
  • brown onion cut into halves
    160 g
  • garlic cloves
    3
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • fresh red chilli deseeded if preferred
    1
  • olive oil
    20 g
  • beef mince
    300 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • curry powder
    2 tsp
Fresh tomato chutney
  • fresh coriander leaves only
    8 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • fresh red chilli cut into pieces and deseeded if preferred
    1
  • fresh tomatoes cut into halves and seeds removed
    250 g
  • ground cumin
    ¼ tsp
  • olive oil
    20 g
  • salt
    ½ tsp
Assembly
  • vegetable oil for frying
    1250 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 200.7 kcal / 843.1 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 16.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 148.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...