Urządzenia i Akcesoria
Samosas
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 35 min
24 portions
Składniki
Pastry
-
water260 g
-
ghee (see Tips)20 g
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
salt½ tsp
Filling
-
red onion cut into quarters100 g
-
fresh long green chillies trimmed2 - 3
-
fresh coriander leaves and stalks5 sprigs
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
lemon juice2 tbsp
-
salt1 ½ tsp
-
lamb mince300 g
-
ground black pepper1 tsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
ground coriander1 ¼ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste (see Tips)3 tsp
-
garam masala (see Tips)1 tbsp
Assembly
-
plain flour for dusting
-
vegetable oil for frying1250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
212.1 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
768.3 kJ /
182.9 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naan bread
2 godz. 40 min
Peanut chutney
10 min
Onion bhaji
45 min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 min
Samosa with fresh tomato chutney
2 godz.
Beef madras
1 godz. 30 min
Seekh kebabs
50 min
Roti
2 godz.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Cucumber and mint raita
30 min
Biryani
1 godz. 25 min