Urządzenia i Akcesoria
Samosas
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 35 min
24 portions
Składniki
Pastry
-
water260 g
-
ghee (see Tips)20 g
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
salt½ tsp
Filling
-
red onion cut into quarters100 g
-
fresh long green chillies trimmed2 - 3
-
fresh coriander leaves and stalks5 sprigs
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
lemon juice2 tbsp
-
salt1 ½ tsp
-
lamb mince300 g
-
ground black pepper1 tsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
ground coriander1 ¼ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste (see Tips)3 tsp
-
garam masala (see Tips)1 tbsp
Assembly
-
plain flour for dusting
-
vegetable oil for frying1250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
212.1 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
768.3 kJ /
182.9 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Onion bhaji
45 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Bombay aloo
40 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Seekh kebabs
50 min
Aloo tikki
55 min
Parathas
1 godz. 30 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Samosa with fresh tomato chutney
2 godz.
Roti
2 godz.
Peshwari naan
1 godz. 20 min