Urządzenia i Akcesoria
Naan bread
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 portions
Składniki
-
dried instant yeast or 15 g fresh yeast1 ½ tsp
-
caster sugar3 tsp
-
water195 g
-
natural yoghurt120 g
-
plain flour plus extra for dusting435 g
-
olive oil30 g
-
sea salt plus extra for sprinkling1 ½ tsp
-
baking powder½ tsp
-
butter60 g
-
granulated garlic (optional)2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
463.1 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1044.8 kJ /
248.8 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
35.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fresh pasta dough
1 godz.
Pizza dough
1 godz.
Quick puff pastry
1 godz. 20 min
Brioche burger buns
2 godz. 10 min
Gozleme
1 godz. 40 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Durban naan
1 godz. 45 min
Kashmiri garlic naan
1 godz. 50 min
Roti (for two)
25 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Flour tortillas
1 godz. 10 min
Roti
2 godz.