
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ tsp dried instant yeast or 15 g fresh yeast
- 3 tsp caster sugar
- 195 g water
- 120 g natural yoghurt
- 435 g plain flour, plus extra for dusting
- 30 g olive oil
- 1 ½ tsp sea salt, plus extra for sprinkling
- ½ tsp baking powder
- 60 g butter
- 2 tsp granulated garlic (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044.8 kJ / 248.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 463.1 mg
Alternatywne przepisy
Roti (for two)
25 Min
Fresh pasta dough
1 Std.
Pizza dough
1 Std.
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Garlic and coriander naan
1óra 30p
Garlic and coriander naan
1óra 30p
Kashmiri garlic naan
1 Std. 50 Min
Flour tortillas
1h 10min
Brioche burger buns
2小时 10 分钟
Roti
2 Std.
Herb and garlic pull-apart bread
1óra 35p