Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ tsp dried instant yeast or 15 g fresh yeast
- 3 tsp caster sugar
- 195 g water
- 120 g natural yoghurt
- 435 g plain flour, plus extra for dusting
- 30 g olive oil
- 1 ½ tsp sea salt, plus extra for sprinkling
- ½ tsp baking powder
- 60 g butter
- 2 tsp granulated garlic (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044.8 kJ / 248.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 463.1 mg
Alternatywne przepisy
Flour tortillas
1h 10 min
Fresh pasta dough
1h
Pizza dough
1h
Quick puff pastry
1h 20 min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Roti (for two)
25 min
Peshwari naan
1h 20 min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Tandoori paste
5min
Roti
2h
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min
Herb and garlic pull-apart bread
1sa 35 dk