
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 350 g pork tenderloin, cut in 3 cm slices then frozen for 30 minutes
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh coriander
- 2 spring onions, cut in lengths (2 cm) (approx. 30 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 100 g)
- 10 g toasted sesame oil, plus extra for greasing
- 1 large egg
- ½ Tbsp Chinese five spice powder
- 1 Tbsp soy sauce
- 1 - 2 pinches dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 3 pinches ground pepper, or to taste
- water, for brushing
Vegetables and Noodles
- 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l)
- 1000 g water
- 1 carrot (approx. 100 g)
- 1 courgette (approx. 100 g)
- 1 pepper (approx. 120 g)
- 50 g tinned bamboo shoots, drained
- 250 g egg noodles, dried, fine
- 4 sprigs coriander leaves, as garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210 kJ / 289 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10.6 g