Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice and Eggs
- 1200 g water
- 300 g rice
- 4 medium eggs
Pork Sauce
- 120 g onions, quartered
- 20 g sesame oil
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 40 g soy sauce
- 40 g mirin
- 40 g sake
- 1 tsp dried bonito flakes (see tip) (opcjonalnie)
- 2 tsp sugar
- 100 g fresh green peas, cooked, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645 kJ / 632 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pork Belly Cabbage Rice
45 Min
Spring onion pork ribs
1h
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Oil-free Honey Chicken Wings
45 Min
Sweet and sour pork ribs
40min
Salted Fish Pork Belly
30min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Steamed Pork Patty With Rice
25min
Taiwanese three cup chicken
20min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Braised pork belly
55min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min