Braised Pork and Egg with Rice
TM6 TM5

Braised Pork and Egg with Rice

3.3 (32 oceny)

Składniki

Rice and Eggs

  • 1200 g water
  • 300 g rice
  • 4 medium eggs

Pork Sauce

  • 120 g onions, quartered
  • 20 g sesame oil
  • 400 g pork mince, broken in pieces
  • 40 g soy sauce
  • 40 g mirin
  • 40 g sake
  • 1 tsp dried bonito flakes (see tip) (opcjonalnie)
  • 2 tsp sugar
  • 100 g fresh green peas, cooked, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2645 kJ / 632 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
69 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy