Urządzenia i Akcesoria
Aussie Meat Pies
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
Shortcrust Pastry
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
unsalted butter chilled, diced, plus extra for greasing100 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
water (opcjonalnie) chilled50 - 60 g
Iced Puff Pastry
-
ice cubes90 g
-
unsalted butter diced, frozen180 g
-
plain flour200 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
Filling
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprigs
-
garlic cloves2
-
onions quartered180 g
-
olive oil2 Tbsp
-
beef fillet steak cut in pieces (2 cm)500 g
-
button mushrooms cut in thin slices, to taste100 - 120 g
-
cornflour1 Tbsp
-
Worcestershire sauce2 Tbsp
-
soy sauce2 Tbsp
-
yeast extract1 Tbsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
41 g
Kalorie
2729 kJ /
650 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick puff pastry
1 godz. 20 min
Shortcrust pastry
5 min
Lamb and Leek Pie
2 godz.
Quick puff pastry
2 godz.
Steak Provençal Pie
2 godz. 15 min
Guinness beef pies
2 godz. 15 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Bramley Apple Shortcake
1 godz. 20 min
Cappuccino Cake
2 godz.
Mini Iced Fingers
2 godz. 10 min
Aussie meat pies
2 godz.
Sausage Rolls
1 godz. 10 min