Miso-Suppe, Meeresfrüchte mit Sake und Reis

Miso-Suppe, Meeresfrüchte mit Sake und Reis

4.4 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1440 g
  • weißer Rundkornreis (z.B. Sushi-Reis oder Klebreis), abgespült und abgetropft
    300 g
  • Chinakohl in Stücken (2 cm)
    60 g
  • Zwiebeln in dünnen Scheiben (2 mm)
    100 g
  • Möhren in dünnen Streifen (2 mm)
    40 g
  • Kombu (opcjonalnie) (à ca. 2 cm)
    4 Blätter
  • Garnelen, roh, groß, geschält und entdarmt (ca. 170 g)
    10 - 12
  • Venusmuscheln, frisch, gesäubert Schalen gebürstet,
    300 g
    300 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert
  • Tintenfischringe, roh
    250 g
  • Japanische Sojasauce (siehe Tipp)
    75 g
  • Sake
    60 g
    60 g Reiswein
  • Salz
    1 TL
  • Sesamöl, ungeröstet (10 g)
    2 TL
  • Miso-Paste
    80 g
  • Wakame-Flocken getrocknet
    5 Prisen
  • Seidentofu (opcjonalnie) gewürfelt (1,5 cm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 478 kcal / 2015 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...