Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Jakobsmuscheln, frisch und in der Schale
- 75 g weißer Portwein
- 75 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 75 g Weißwein (z.B. Riesling, trocken)
- 1 Schalotte
- 110 g Butter, in Stücken
- 300 g Maronen, gegart, geschält, (Vakuum verpackt)
- 500 g Geflügelfond, hell
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 EL Rapsöl
- ½ TL Kaffee, gemahlen
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35 Min
Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat
1 Std. 30 Min
Vitello Tonnato
48h
Maronencremesuppe
30 Min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1h 50min
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 Min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 Min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min
Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons
40 Min
Kalbs-Involtini mit Apfel-Kürbispüree
2h
Gazpacho Andalusia
40 Min
Kürbissuppe mit Korianderpesto
45 Min