Gazpacho | Petersilie | Burrata

Gazpacho | Petersilie | Burrata

4.9 296 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

Gazpacho
  • Fleischparadeiser geviertelt
    1000 g
  • rote Paprika in Stücken
    500 g
  • Gurke geschält, in Stücken
    150 g
  • Sandwichtoast entrindet, in Stücken
    100 g
  • natives Olivenöl extra
    80 g
  • Weißweinessig
    20 g
  • Meersalz
    3 ½ TL
  • Sambal Oelek
    ½ EL
  • Knoblauchzehen
    2
Petersilienöl
  • frische Petersilie Blättchen und Stängel in Stücken
    100 g
  • Rapsöl
    200 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Meersalz
    ¼ TL
Fertigstellung
  • reife Paradeiser gemischte Raritäten (z.B. Green Zebra, Banana Legs, Purple Brown, Ochsenherz)
    12
  • Tomatendressing, selbstgemacht (siehe Tipp)
    3 EL
  • Burrata (Abtropfgewicht, siehe Tipp)
    200 - 300 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
  • Fleur de Sel nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 706 kcal / 2954 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1970 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...