Ham, Egg and Chips

Ham, Egg and Chips

3.9 8 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Chips
  • water
    500 g
  • potatoes peeled, sliced (1-2 cm), then cut in batons (1-2 cm thick)
    800 g
  • vegetable oil
    2 Tbsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Eggs
  • medium eggs (see tip)
    4
  • salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • vegetable oil plus 1 tsp for greasing
    1 Tbsp
  • unsmoked gammon steaks (approx. 200 g each)
    4
  • tomato ketchup for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 661 kcal / 2767 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 4780 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...