Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chips
- 500 g water
- 800 g potatoes, peeled, sliced (1-2 cm), then cut in batons (1-2 cm thick)
- 2 Tbsp vegetable oil
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Eggs
- 4 medium eggs (see tip)
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 Tbsp vegetable oil, plus 1 tsp for greasing
- 4 unsmoked gammon steaks (approx. 200 g each)
- tomato ketchup, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2767 kJ / 661 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 4780 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Egg Fried Rice
35min
Jersey Royal Potato Salad
40min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45min
Leftover Roast Patties with Egg
45min
Chicken Balls in Tomato Sauce with Spaghetti
1h
Tomato and Bacon Spaghetti
35min
Leftover Chicken Fajitas
1h 20min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Spaghetti Carbonara
40min
Lighter Burgers with Sweet Potato Wedges
1 Std. 40 Min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min