
Urządzenia i Akcesoria
Ham, Egg and Chips
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
Chips
-
water500 g
-
potatoes peeled, sliced (1-2 cm), then cut in batons (1-2 cm thick)800 g
-
vegetable oil2 Tbsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Eggs
-
medium eggs (see tip)4
-
salt2 pinches
-
ground black pepper2 pinches
-
vegetable oil plus 1 tsp for greasing1 Tbsp
-
unsmoked gammon steaks (approx. 200 g each)4
-
tomato ketchup for serving
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
661 kcal /
2767 kJ
Białko
50 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
4780 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia