Urządzenia i Akcesoria
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
8 Stück
Składniki
-
Sonnenblumenkerne70 g
-
Weizenkörner180 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
frische Hefe5 g
-
Honig flüssig1 TL
-
Wasser1030 g
-
Salz (10 g)2 TL
-
10 g Pflanzenöl, und etwas mehr zum EinfettenSonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
589 mg
Białko
9 g
Kalorie
1158 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bürli mit Roggen
12 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Dinkel-Körner-Brötchen
2 godz.
Nuss-Körner-Brötchen
4 godz. 40 min
Mohn-Bürli
12 godz.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Krustis
3 godz. 30 min
Körnerbrötchen
2 godz. 50 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 godz.
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12 godz.
Körner-Bürli
12 godz.