Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung
-
250
g Hirse
lub 250 g Bulgur - 1200 g Wasser
- 6 - 12 Wirsingblätter (6 große oder 12 kleinere Blätter)
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g frische Pilze (z.B. Champignons, Waldpilze, Shiitake)
- 20 g Butter
- 1 - 1 ½ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer
Pilzsauce
- 30 g Butter
- 80 g Sahne
- ½ - ¾ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pikanter Hirseauflauf mit Rahmkohl
1h
Vegetarische Mangoldrouladen
1h 30min
Weiße Bohnen mit Salbei
14 Std.
Kräuter-Bulgur mit Shiitakepilzen und Rahmrüben (vegan)
1h
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50min
Dinkelrisotto mit Mangold (vegan)
8 godz. 30 min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1h 10min
Graupen-Rouladen mit Waldpilz-Sauce
1h 30min
Sellerie-Schnitzel mit Sesam-Panade und Kartoffelpüree
1h
Blumenkohl-Spinat-Lasagne
1 godz. 45 min
Blumenkohl-Puffer mit Rote-Bete-Salat
45 min
Wirsingfrikadellen
1 Std. 20 Min