![Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung und Pilzsauce Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung und Pilzsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/588D9FE2-6783-46BF-8CFA-4138C14D1929/Derivates/6CAD1BD3-1DDC-4E33-91A2-52A27B9DF865.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wirsing-Rouladen mit Hirsefüllung
-
250
g Hirse
lub 250 g Bulgur - 1200 g Wasser
- 6 - 12 Wirsingblätter (6 große oder 12 kleinere Blätter)
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g frische Pilze (z.B. Champignons, Waldpilze, Shiitake)
- 20 g Butter
- 1 - 1 ½ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer
Pilzsauce
- 30 g Butter
- 80 g Sahne
- ½ - ¾ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Rote Bete Tikki
1 Std.
Sellerie-Schnitzel mit Sesam-Panade und Kartoffelpüree
1 Std.
Wirsingfrikadellen
1h 20min
Veganer Aufschnitt wie Käse
6h 40min
Grünkohl-Lasagne
1 Std. 10 Min
Mandelsahne
5 Min
Knusprige Auberginen auf Creme-Kohlrabi
1 Std.
Mangold-Röllchen mit Tomatensauce
1 godz. 30 min
Vegetarische Mangoldrouladen
1 godz. 30 min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1 Std. 10 Min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1 Std. 10 Min
Blumenkohl-Spinat-Lasagne
1 Std. 45 Min