Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g rote Linsen
- 3 Schalotten
- 30 g Olivenöl
- 20 g Balsamico, hell
- ½ TL Honig
- 20 g Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 rote Paprika, in mundgerechten Stücken
- 1 gelbe Paprika, in mundgerechten Stücken
- 1 Römersalat, in Streifen
- 2 Staudensellerie-Stangen, in dünnen Scheiben
- 250 g Forellenfilets, frisch, ohne Haut, geräuchert, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1496 kJ / 358 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1h
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1h 50 min
Linsensalat
45min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Winterlicher Quinoasalat
40min
Konfettisalat
2 Std. 45 Min
Warmer Linsen-Spargelsalat
1h
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1h
Linsensalat mit Putenbrust
1h 30min
Forelle mit Linsensalat
1h 15 min
Zucchini-Möhren-Rohkost mit Käse
15min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 Min