Septembre - Spaghetti aux légumes et pesto de roquette

Septembre - Spaghetti aux légumes et pesto de roquette

4.7 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Le pesto de roquette
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • gousses d'ail
    2
  • de pignons de pin
    1 c. à soupe
  • de roquette
    60 g
  • d'huile d'olive
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
La garniture de légumes
  • d'eau
    1500 g
  • de gros sel
    1 c. à soupe
  • de courgettes coupées en lanières fines
    300 g
  • de carottes coupées en lanières fines
    300 g
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    350 g
  • de poivron rouge coupé en lanières fines
    200 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • olives noires coupées en rondelles
    10
  • de mozzarella coupée en dés
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 671 kcal / 2799 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...